Nieuws

Concours Novam op 14 april 2019 in Ede


Het was een wat koude dag, maar gelukkig brak de zon er af en toe toch wel door, zodat het er allemaal wat vriendelijker uitzag.
Het Akoesticum, de locatie waar de dag plaats vond, heeft een prachtige hoofdzaal met een ruime tribune en een geweldige akoestiek. Daarnaast is er nog een aula met podiumruimte en toehoorders opstelling. Wij mochten als eerste orkest optreden in de hoofdzaal, vroeg in de ochtend om kwart over 10.
De gespeelde stukken waren de Rokoko-suite van Hans Hauswirth en de Dalmatinische Tänze van Adolf Götz. Twee heel verschillende muziekstukken met elk hun eigen moeilijkheden. Voor deze gelegenheid hadden we de ondersteuning van een ervaren slagwerker, waardoor de uitvoering een extra dimensie kreeg. Ook hoorde er bij de Tänze een electronium-partij, die op uitstekende wijze door een gastaccordeonist werd gespeeld.
De jury, bestaande uit Leo van Lierop, Harriët Markus en Tjalling Wijnstra gaf ons in hun rapporten mooie complimenten en enkele gerichte suggesties.
Al met al waren we allemaal opgelucht, dat het zo goed ging en mogen we trots zijn op onszelf. En dat zijn we ook.
En volgend jaar gaan we zeker weer meedoen!

Jubileumconcert in de Schakel op zaterdag 22 juni 2019

We gaan dit concert uitvoeren met medewerking van het koor
“de Vrolijke Nood” uit Wijchen. Zij zingen uit hun brede repertoire enkele liederen, die wij als orkest gaan begeleiden. Daarnaast zullen we ook onze eigen muziek laten horen en zullen er waarschijnlijk enkele gastspelers zijn.

Adres van de Schakel is: Pius XII straat 85 in Wijchen.
Zaal is open vanaf 14.00 uur, het concert begint om 14.30 uur.
De entree is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Na afloop is er voor leden en oud-leden een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close