Onze dirigent

Hans van Schuppen is geboren in 1964 te Veenendaal en begon op 9 jarige leeftijd met accordeonspelen. Op zijn 10de nam hij voor het eerst deel aan het N.O.V.A.M. concours. Hij werd 3 maal Nederlands kampioen. De laatste keer was in 1987 tegelijk met de deelname aan de Coupe Mondiale, die toen in Arnhem plaatsvond.


Na de middelbare school is Hans naar het conservatorium in Utrecht gegaan, waar hij met veel genoegen bij Miny Dekkers studeerde. In 1988 studeerde hij als Docerend Musicus af en in 1989 als Uitvoerend Musicus.
Daarna kon hij met een beurs naar Denemarken om nog een jaar bij Mogens Ellegaard aan het Royal Conservatory Kopenhagen te gaan studeren.
Tijdens zijn studie speelde Hans o.a. in het Nederlands Accordeonorkest o.l.v. Hubert Kicken, bij het Ensemble D’accord o.l.v. Bernard van Beurden en later in het ensemble D’acht o.l.v. Jacques Willems.
Sinds 2000 neemt Hans deel aan het Malando orkest o.l.v. Danny Malando. Met dat orkest ging hij op tournee in o.a. Japan, China, Finland, Estland en Duitsland.
Regelmatig is Hans jurylid bij de concoursen van de N.O.V.A.M. en bij het Roland V concours.
In 2012 volgde Hans de cursus Muziek in de Klas (MIK) en in 2014 en 2015 de Gehrelscursus Muziek aan de Basis, gericht op het geven van muzieklessen op basisscholen. Momenteel is hij werkzaam op verschillende basisscholen in Wijchen en Beuningen via het Cultuurknooppunt Wijchen/Beuningen.
Als accordeondocent is Hans verbonden aan Muziekschool de Muze in Veenendaal en de Open Academie in Bemmel. Daarnaast heeft hij verschillende individuele leerlingen in diverse plaatsen.
Als dirigent is Hans verbonden aan ons orkest en het Zwolse orkest Milonga.
Als uitvoerend musicus wordt hij regelmatig gevraagd om mee te werken aan bijzondere concerten.
In 2013 speelde hij de harmoniumpartij op accordeon van Petite Messe Solenelle van Rossini bij het koor Les Voix Romantiques o.l.v. Karel Demoet in het UCK gebouw in Utrecht.
In februari 2014 voerde hij met koor Caecilia in Veenendaal o.l.v. Anton Weeren Adios Nonino uit en in mei 2014 begeleidde hij in Maastricht de Maastreechter Staar in het Theater aan ’t Vrijthof.
In maart 2019 vond een een concert plaats in Amersfoort met het Amersfoorts Vocaal Ensemble o.l.v. Jean-Pierre Gendrault.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close